Meet-up #1 (verslag)

Op donderdag 28 juni kwamen ongeveer 25 inwoners van de gemeente Katwijk samen voor de eerste meet-up van de Toekomst van Katwijk. We waren te gast bij Brownies & downieS. De avond, die werd begeleid door Eelco Koolhaas, stond in het teken van de maatschappelijke opgaven voor de gemeente Katwijk. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen in onze samenleving kan meedoen? En waar moeten we de komende jaren meer tijd en energie in steken? Er werd gesproken over thema’s als eenzaamheid, onderwijs, sport en gezondheid. Deze opgaven worden uiteindelijk opgenomen in de Maatschappelijke agenda.

Vera Hermanns, beleidsmedewerker bij de gemeente, startte de avond met een uitleg over wat een Maatschappelijke agenda precies is en wat dit betekent voor de  werkwijze van de gemeente. Na haar presentatie wierp Marc de Gruijl (gemeente Katwijk) een korte terugblik op de actieweek. Een week vol leuke evenementen waar het team van de gemeente Katwijk honderden inwoners heeft ontmoet en gesproken over de toekomst van Katwijk. Met alle inspirerende input uit de actieweek gingen de bezoekers tijdens de meet-up aan de slag voor de toekomst. In vier groepjes bepaalden de deelnemers welke van alle eerder opgehaalde ideeën zij het belangrijkste vinden. Zo maakte elke tafel een top 3 belangrijkste opgaven en presenteerden kort hun motivaties. In de tweede ronde werden de eerste oplossingen voor de opgaven bedacht.

Download het verslag (pdf, 2,69 MB)

De belangrijkste uitkomsten uit de eerste meet-up leest u in dit verslag. Deze uitkomsten zijn door de aanwezigen ingebracht en zijn geen standpunten van de gemeente.

Naar het overzicht